perjantai 4. huhtikuuta 2008

Beijing, China (osa2)

Kiinanmuurilla kaydessa sana "vaikuttava" sai uuden merkityksen. Olin kylla ymmartynyt, etta vaikuttavasta ja suuresta muurista on kyse, mutta se rakennettuna hyvin vaikeaan maastoon vuorille, oli jotain ihmeellista. 10 kilometria kaveltiin muuria ylos ja alas, ja se otti rehellisesti sanottuna kunnon paalle. Huomenna ajattelin kayda Kielletyssa kaupungissa ja Taivaallisen rauhan aukiolla. Ei nekaan vissiin ihan vaatimattomilta nayta.

Uusi ostoskatu on jotain ihan alytonta. Onhan se nayttava ja isolla rahalla tehty, mutta ei lammittanyt mun mielta. Tunnelmaa ei ole, koska kadut ovat mielestani liian leveat, rakennukset kohoavat korkeuksiin ja ovat pelkkaa lasia. Vanhat keskukset ovat joutuneet vasaran alle ja uutta tehdaan kovaa vauhtia. Sen sijaan positiivista on se, etta Hutongin aluetta korjataan todella perusteellisesti, vanhaa kunnioittaen. Tama on todella ihastuttava alue. Kaikessa nakyy tulevat Olympialaiset. Kaikkeen panostetaan viimeista pilkkua myoten.

Tanaan kuulin, etta Tiibet avataan vasta toukokuun alusta, joten uusiksi menivat suunnitelmat. Ostin lennon Guangzhousta eli Kantonista Kathmanduun 28.04 ja lentoliput maksoivat noin 340 euroa. Kuitenkin ensin taidan menna Chengduun pandoja katsomaan (36 tuntia junalla) ja sielta sitten Kantoniin ja Hong Kongiin (yli 30 junalla). Kuulin myos hyvia uutisia. Mount Everestin aluetta ei suljeta toukokuun alussa olympiatulen takia, joten mulla on kaikki mahdollisuudet nahda tuli Mount Everestin alueelta, koska retkikuntamme lahtee kohti Everestin perusleiria ja Island Peakia 1.5. Kathmandusta. Oleilen viela toistaiseksi taalla Pekingissa, ehka ensi viikon puoleen valiin asti. On niin paljon nahtavaa.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Morjens Sami!
Nyt vihdostaviimein löysin koneen edestä itseni ja mietin mitenkähän sun reissu etenee. Hyvin näyttää etenevän kun kiinaan asti olet päässyt.
Mielenkiintoista tarinaa olet kirjoitellut ja toivottavasti jatkossakin on mukavaa kerrottavaa.
Tiibetissä on ollut levotonta ole tarkkana jos ne yleensä sinne päästävät. Tamrockilla ei ihmeitä ole tapahtunut mitä nyt normaalia vauhtia ja vaaratilanteita.

Terveisiä ja turvallista toivottaa
Pertti K.

Anonyymi kirjoitti...

moro samu!tulin just ub'n pari tuntia sitten.pikku breikki on siis alkanu.ollaanpa yhteydessä