lauantai 26. huhtikuuta 2008

Sanya, Hainan Province, China (osa2)

Kuusi paivaa on vietetty Sanyalla. Lamminta ja aurinkoa on riittanyt. Loppujen lopuksi en ole tehnyt taalla oikein mitaan. Kahtena paivana ottanut aurinkoa ja molempina palanut. Edes suojakerroin 40 ei ole palamiselta pelastanut. Meressa on tullut uitua paljon. Taalla ei ole sesonki aika meneillaan, joten aika rauhallista on ollut. Ainoastaan venalaisia ja kiinalaisia turisteja on jonkin verran ollut. Englantia en ole monenkaan ihmisen kuullut puhuvan. Hyva paikka tama on ollut silti sulatella aikaisempia kokemuksia ja latautua Himalajan koitokseen.

Yhtena paivana tein hieman kaupunkikierrosta. Sanya koostuu kolmesta alueesta: Sanya Bay, Da Dong Hai ja Yalong bay. Itsellani oli majapaikka Da Dong Hailla. Se on muutaman kilsan mittainen rantakohde. Yalong Bayssa on seitseman kilsan hiekkaranta ja se oli parhaimman nakoinen ja oloinen paikka. Rakennettu taysin turismille. Sanya Bay on suuri kaupunki, jolla on hiekkarantaa noin 20 kilometria. Sanya Baysta loytyy uusia hienoja ostosalueita, mutta loytyy myos aitoa Aasialaista elamaa ja katuja. Eksyinkin sivukujia pitkin, jonnekkin pienelle satama-alueelle. Siella oli aivan hirvittava haju. Monta kertaa yokkasin matkalla sielta pois.

Alussa olin innoissani, kun katselin ruokalistoja; lansimaista ruokaa. Ajattelin heti syoda kunnon hampurilaisen. Ekalla kerralla tilasin kanahampparin. Se oli todella pieni. Sampyla maistui makealle ja oli aivan kuin suomalainen pulla. Valissa oli muuta tuorekurkun siivu, kananpaloja nahkoineen ja ketsuppia. Se lensi kukkapuskaan. Toisella kerralla toisessa paikassa tilasin kunnon tuplahampparin. Muuten hyva, mutta pihvit oli raakoja, sitkeita ja pahanmakuisia. Syomatta jai. Kolmannessa paikassa hampurilainen oli kylma, pahanmakuinen, pihvit raakoja ja lisaksi salaatinlehden reunalla naytti kaksi matoa parittelevan. Tama ei vielakaan lannistanut mua. Neljannessa paikassa sain hyvan nakoisen ja lampiman hampurilaisen, mutta pihvi oli taysin valkoinen. Se vasta pahalle maistuikin. Viidennella kerralla hyppasin taksiin ja kokeilin kepilla jaata. Mulla oli sellainen kasitys, etta taalla olisi Makki. Piirsin makin merkin (M) kojelautaan ja johan vain sain kyydin kunnon hampurilaiselle. Matkaa kertyi nelja kilsaa per suunta. Taksimatkat ja plussakokoinen ateria maksoivat 4,5 euroa. Silloin olin tyytyvainen.

Junalipun Kantoniin kavin ostamassa asemalta keskiviikkona. Hintaa lipulle kertyi 37 euroa. Ostaminen olikin oma show, kun kukaan ei puhunut englantia. Kaytettiin kasimerkkeja, piirrettiin paperille ja tehtiin vaikka mita. Sainhan sen lipun lopulta. Asema on suht kaukana. Bussilla matka kesti 1.2 tuntia ja maksoi 10 senttia. Taksilla tulin takaisin parissakymmenessa minuutissa. Bussi oli kylla ihan Antiikin Rooman ajoilta. Toisinaan jopa kavelijat ohittivat meidat. Tanaan pitaisi kello 23.55 hypata junaan ja palata takaisin Kantoniin. Juna on huomenna noin kello 15.30 Kantonissa. Kantoniin jaakin vain kaksi vajaata paivaa aikaa, kun maanantaina on sinne Katmanduun lento. Paivittelen seuraavaksi joko Kantonista tai Katmandusta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hamppari kukkapuskaan? Oliko tarjoilija taas söpö vai ostos take away ;) Löytyikö tiibetiläiselle kanalle vehnäviinissä voittajaa?

Systeri