keskiviikko 9. huhtikuuta 2008

Beijing, China (osa3)

Puolitoista viikkoa vierahti Pekingissa varsin nopeasti. Kaupunkia tuli nahtya vain pintapuolisesti. Nakemista riittaisi. Kielletty kaupunki oli hieman pettymys. Suuri kaupunki, valtavien muurien ja vallihautojen sisapuolella. Varikas historia ja erikoinen muutenkin, mutta en siella kovin kauan jaksanut kavella. Museo mika museo. Kaikki kujat nayttavat samalta, mutta kuitenkin nakemisen arvoinen. Rakennukset ovat kauniita lukuisine yksityiskohtineen.

Taivaallisen rauhan aukio on todellakin iso. Siellakin ihmisia riittaa. Vaistamatta tuli mieleen vuoden 1989 opiskelijoiden mielenosoitukset aukiolla, jotka paattyivat tuhansien opiskelijoiden kuolemaan Kiinan sotilaiden lopettaessa mielenosoituksen. Todellinen rauhan aukio. Nakemisen arvoinen sinansa. Siella tutustuin neljaan "taiwanilaiseen" opiskelijaan, joiden kanssa kavelin pitkan matkan. He olivat todella ystavallisia ja joukkoon kuului yksi mies ja kolme tyttoa. Arvasin melko pian, kun he tulivat juttelemaan, etta tassa on jotakin hamaraa.
Epailin, etta pian ollaan menossa tee seremoniaan, jossa maistellaan useita teelajeja ja kun et kehtaa tai ymmarra kysya hintaa, niin pian edessasi on satojen eurojen lasku. Nain kavi. Muutaman kilometrin kaveltyamme olimme jonkun sopivan teetuvan kohdalla, kun heille tuli nalka. Saatoin ne sisaan ja hymyillen ilmoitin, etta en hairitse heidan ruokailuaan ja sanoin odottavani ulkona, jotta voidaan jatkaa tutustumista. Mies juoksi peraani ja pyysi takaisin. Naytin peukkua ja lahdin kavelemaan. Perasta kuului aikamoinen metakka. Kun jain katsomaan kaikki olivat pihalla ja nalasta ei ollut tietoakaan. Kerrankin saivat maistaa omaa laakettaan ja tulivat kusetetuksi, varman tienestin toivossa.

Eilen otin ensimmaista kertaa taksin ja ajoin ostoskadulle nimeltaan The Place. Sen halusin nahda koska kaikki vaatimaton on kaunista. Katoksi ja sadesuojaksi kadulle on rakennettu vaatimattomasti LCD naytto, jonka mitat ovat 250*30 metria, ja se on sijoitettu 24 metria korkealle, eika maksanut kuin 32 miljoonaa$. Maanviljelijat ovat varmasti tyytyvaisia kun rahaa ei kayteta turhuuteen. Hesarissa olikin hyva teksti, mita tehdaan olympialaisten tahden.

Pekingista jai hyva kuva. Metrolla on helppo liikkua ja taksillakin ajoin tunnin ja maksoin alle 6 euroo, ettei sekaan paha ole. Saasteita jos olisi vahemman niin taalla olisi mukava viettaa pitempaankin. Tanaan lahden Chengduun klo. 17.00 ja olen siella huomenna klo. 18.00.
Sain lipun nopeaan junaan, joten matka kestaa vain 25 tuntia.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Terveiset Portugalista!Täällä ihan kivaa keliä +21.Sulla paikka ja keli muuttuu ,mutta nauti reissusta :) t:Samu&Jessica