maanantai 31. maaliskuuta 2008

Trans Mongolia & Beijing, China

Viimeinen osuus legendaarisesta Siperian junamatkasta takanapain. Yleisesti ottaen monet kutsuu sita idan pikajunaksi, mutta se on hieman eri asia. Kaikkiaan mittaa tuli junamatkalle Tampereelta Pekingiin 9143 kilometria. Viimeinen osuus oli suht lyhyt; vain 30 tuntia. Se osuus menikin levatessa ja hopotellessa niita naita. Hytissani oli jalleen hyva porukka. Matthew (Englanti), Gelder (Mongolia) ja kiinalainen, jonka nimea en oppinut sanomaan useasta yrityksesta huolimatta.

Pekingissa en ole viela ehtinyt paljoa nakemaan. Olen seikkaillut taalla Hutongin alueella, jossa mulla on majoitus. Hotelli (Hutong Inn) on erittain siisti ja palvelu on hyvaa. Huone (dormi) maksaa 8$ ja tallahetkella siella ei ole muita kuin ranskalainen opiskelija nainen, mun lisaksi. Hutong on ehdottomasti ykkoskohteita missa olen kaynyt. Kaunis, matala, sokkeloinen ja erikoinen vanhakaupunki. Yolla tama muuttuu osittain taysin toiseksi, jossa lankkari ei saa olla rauhassa. Sisaanheittajat vaanivat ja tyrkyttavat omaa baariaan tai kaikkea muuta mahdollista. Kieltaytymista ne ei ymmarra, joten parempi olla puhumatta tai vastaamatta mitaan. Paivalla on mukavan rauhallinen meininki.

Tanaan uskaltauduin vuokraamaan polkupyoran ja lahdin kaupungille. Jostain syysta paikallisilla oli hyvin hauskaa. Jopa poliisi nauroi mulle pain naamaa. Ei tainnut ihan paikallisten tavoin ajo sujua tuolla liikenteessa autojen seassa. Muut lansimaalaiset ymmartavat kayttaa busseja ja metroja, joten niita ei pyoran paalla nae tai en ainakaan mina ole nahnyt. Liikenne on paikkapaikoin aika ahdasta, johtuen huimasta asukasmaarasta, joka on melkein 17 miljoonaa. Tanaan nakyvaisyys on ollut hyva, kun on tuullut kovasti. Eilen ei tuullut yhtaan ja aurinkoa pystyi katsomaan suoraan kohti. Se ei varmaan johtunut normaalista sumusta. Huomenna pitais siskon ja sen kumppanin kanssa lahtea Kiinan muurille. Otettiin kyyti aika kauas, joten siella ei hirveasti turisteja ole. Kymmenen kilometria kavellaan muuria eteenpain, josta kyyti meidat sitten hakee. Lamminta on riittanyt noin 20 astetta, joten mikas taalla on ollessa.

8 kommenttia:

Eebo kirjoitti...

Ei siellä Kiinassa ihan jokainen nettisivu ilman oikeita proxyja aukea. :-D

Samppu kirjoitti...

Ei ilmeisesti ihan heti. Nyt kun sain viimein sivut avattua, taytyy kirjoittaa blogiin pelkastaan ylityssanoja Kiinasta, ettei sivujani laiteta pannaan. Elakoon tama sananvapaus.:)

Anonyymi kirjoitti...

Ihan älyttömästi terveisiä Pirkkalasta ja hyvää sekä turvallista matkaa eteenpäin! Ellu Millasta

Anonyymi kirjoitti...

Hannalta ja Silliltä terkut Kiinanmaalle!
Mekin ollaan nykyään jo Nokialaisia :)
Turvallista matkaa!

Samppu kirjoitti...

Kiitoksia terveisista ja tervetuloa Nokialle. Terveisia Ellulle ja muulle Millan vaelle. Turvallisesti matkustetaan tietysti.

Anonyymi kirjoitti...

Moro! Susta kirjoitetun jutun pirkkalaisessa voi lukea myös osoitteesta http://www.pirkkalainen.com/

Lasse

Unknown kirjoitti...

Sipolasta moro! Ladailin eilen taas mestoillas. Kartanosi voi hyvin. 17 miljoonaa ihmistä,ei kyllä kuulosta Timon paikalta...
Joko on ikävä länsimaista pikaruokaa? Tuskinpa... kuka sitä nyt ikävöisi...
Voi paksusti ja parjää(t).

T:Timppari

Samppu kirjoitti...

Kiitos jalleen Timppari. Kohtahan on jo koskella hyvat kalakelit...
Paksusti voidaan. Ruoka on hyvaa ja painoa on tullut lisaa.:) Taidan kohta kayda makissa aamupalalla. Vanhaan tapaan tassa edetaan, eli panikoiden ja hotkyillen. ;)