lauantai 8. maaliskuuta 2008

Saint Petersburg

Reissu lahti varsin onnistuneesti kayntiin. Taksi ei tullut ajoissa hakemaan meita Pirkkalasta, joten otimme Timon ladan allemme ja ajoimme todella lujaa Tampereelle. Jouduimme jattamaan sen parkkihalliin, joten kalliiksi kay. Junaan sisaan paastyamme katsoimme kelloa ja se oli 5.32 ja 5.33 juna lahti liikkeelle. Tikkurilassa huomasin, etta olin jattanyt ruoka-aineita Timolle, joten ei auttanut kuin juosta nopeasti kaupassa kaymaan. Pietarin junamatka sujui mukavasti, kiekkolegendojen tarinoita kuunnellen. Edessamme istui nimittain Jukka Tammi, Mika Nieminen, Esa Tikkanen ja Jyrki Lumme. Sain heilta nimmarit reissukirjaani ja he kyselivat ja ihmettelivat reissusuunnitelmaani.

Pietarin rautatieasemalla oli naurussa pidattelemista, kun emme meinanneet paasta alueelta ulos. Paikalliset naytti aina erisuuntiin ja me olimme ihmeissamme. Viimein loysimme portit, mista meidat ohjattiin ulos. Edesta otimme taksin (Lada) ja menimme hotellille. Sen jalkeen lahdimme kavellen ostamaan lippua valille Moskava-Ulan Bator toiselta rautatieasemalta viiden kilometrin paasta. Sielta meidat ohjattiin uudelle asemalle, joka sijaitsee aivan hotellimme lahistolla. Loysimme paikan ja menin odottamaan lipunmyynti jonoon. Venalainen byrokratia kun on aika hidasta, aikaa kului ja juuri nenani edesta toimistot suljettiin tuntia aikaisemmin, johtuen naistenpaivasta, joka on tanaan. Joten huomenna on yritettava uudestaan.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää menevän ihan putkeen..!
Taitaa Ulan Batorin vierailu venyä... Ladattiin Kirsin kanssa sulle Budhan kuvia muistitikulle- ei tarvi mennä enää mihinkään Tiibettiin...
JEA

Samppu kirjoitti...

Hienosti menee. Kylla tama tasta. Pistan sulle numeron maanantaina.Nahdaan UB:ssa.

Anonyymi kirjoitti...

Lada vie aina perille ja noi Pirkkalan taxarit on tunnetusti ihan loosereita!! -joni-

Unknown kirjoitti...

no niin.. olet siis päässyt reissun makuun.. hyvin olet lähtenyt kirjoittaa. mielenkiintoista lukea. jatka samaan malliin.huomenna taas töihin.. odottaan tarkastajan tehtäviä..:))))

tomppa

Anonyymi kirjoitti...

Reissu on näköjään lähtenyt käyntiin niinkuin olettaa voi. - Silli -

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Sami! Ja muista se vaimo :)