maanantai 10. maaliskuuta 2008

Saint Petersburg (osa2)

Liput on ostettu suurien vaikeuksien jalkeen. Mongolian lippua ostaessa myyja ilmoitti, etta paikkoja ei enaa ole jaljella. Tarjosi lippuja torstain lahdolle. Kesken palvelun se otti ja lahti tauolle ja osoitti seuraavaa kassaa. Seuraavalla kassalla tapahtui sama juttu. Lahdin hotellille selvittamaan, etta eiko kaupungista loydy matkatoimistoa, joka hoitaisi palvelun englannin kielella. Respan nainen ja opaskirja osoitti juuri samaiseen paikkaan, jossa voit asioida kivuttomasti. No, eikun takaisin sinne ja taas uudelle kassalle. Se kirjoitti lapulle numeron ja naytti sormella ylospain. Eikun neljannelle kassalle. Kun loysin sen ja odotin hyvan tovin, myyja ilmoitti myyvansa vain lentolippuja ja osoitti viereista kassaa, joka oli suljettu. Hetken siina seisottuani, sain palvelua. Yllattavaa oli, etta silta kassalta sain lipun Mongolian junaan tiistain lahdolle, vaikka paikkoja ei ollut jaljella edellisilla kassoilla. Aikaa tahan kului nelja tuntia. Lippu maksoi 175e, joten olisi kannattanut maksaa muutama euro enemman ja hankkia se suomesta. Moskovaan sain lipun kayttamalla paikallisia nuoria tulkkina. He ymmarsivat heti mita tarviin, mutta kassa ei. Seurasin heidan huutokilpailua ja lopulta sain lipun yolla kahdelta lahtevaan junaan. Jos suomessa olisi yhta hidasta asiointi, tarvisi asemalle menna vuorokautta aikaisemmin. Helv....byrokratia.

Lauantaina rikkoimme Timon kanssa hyvaksi todettua matkailureseptia ja menimme jostain syysta Pietarin kansallismuseoon. Siella ihmettelimme, etta mita me taalla tehdaan, kun ei ole koskaan ennenkaan museot kiinnostanut. Se oli tuskaisaa. Kaikki tekstitkin oli tietysti venalaisilla kirjaimilla, joten juuri mitaan ei ymmarretty. Sunnuntaina keksimme menna luistelemaan museon aukiolle rakennetulle luistelukentalle, joka oli tosi hieno. Oli mukavaa pistaa luistimet jalkaan 15 vuoden jalkeen. Timolla oli hymy herkassa. Nyt tassa odottelen yolla Moskovaan lahtevaa junaa, joka oli kaikista halvin n.33 euroa.

Pietari on kuitenkin kaunis kaupunki, jossa on paljon nahtavaa. Hintataso on hiukan edullisempi kuin Suomessa. Kaikissa ravintoloissa on ollut todella hyvat ruoat. Venalainen keittio on maukas ja Borssikeittoa voi suositella kaikille. Liikkuminen onnistuu parhaiten kavellen, mutta etaisuudet on pitkat. Liikenne ruuhkaista. Englannilla ei tahdo parjata oikein missaan. Muuten ei kovin pahaa sanottavaa ole. Seuraava paivitys tapahtuu joko Moskovasta tai sitten Ulan Batorista, Mongoliasta. Huomenna on vain yhdeksan tuntia aikaa olla Moskovassa. Juna lahtee kello 21.30 UB:iin ja on siella 15.03 kello 7.30 paikallista aikaa.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo lippujen ostaminen kuulosti jo vähän sellaiselta ikuisuusvitsiltä, jossa mennään aina seuraavaan kerrokseen ja seuraavaan... Hyvä että matka jatkuu.

Laura R

ps. Mitä ne kiekkomiehet sinne Pietariin oli muuten menossa? Hauska juttu sekin.

Samppu kirjoitti...

Minakin luulin, etta tuollainen asiointi on vain legenda, mutta ei nakojaan. Ei ne kiekkomiehet itsekkaan tarkasti tienneet minne olivat menossa, mutta jonkunsortin peli niilla oli perjantai iltana. Tasta on hyva jatkaa...

Eebo kirjoitti...

Minullekkin tuli mieleen joku Asterix-sarjakuva, jossa ravattiin luukulta toiselle, ja välillä takaisin. :D

Anonyymi kirjoitti...

Hei ny sitte Samppu ja turvallista matkaa!! Älä polta ittees ( tosin se on mahdotonta, koska jos on joskus kerran palanu niin ei pala enää ikinä..) ja vältä my-companyn poikia :)
Otahan Singapore slingit ja pina coladat minunki puolesta,

:) Lissu

Samppu kirjoitti...

Ei sita enaa voi palaa. Aurinko rasvat on jaetty kotiin suosiolla. :) Singaporessa otan kunnon Slingit ja joka maassa pina coladat sunkin puolesta. Aattelin ryhtya itse my companyn mieheksi ja kasvattaa helvetin pitkat kynnet.Lahetan niista sitten sulle valokuvia...Kuulemisiin.

TeeMa kirjoitti...

Vai on sitä jonoteltu Pietarin keskuslippukassalla väärässä jonossa. Eipä siinä, varmasti elämys ensimmäisellä kertaa sekin.

Asian siis selittää se että se pieni yläkerran komero myy kaikki kansainväliset liput. Siksi ne alakerrassa möi ei oota, kun ei ne myy kansainvälisiä lippuja lainkaan. ;)

Onnea matkaan.

Anonyymi kirjoitti...

joo, koko reissu samoilla kynsillä..

:) L