maanantai 21. heinäkuuta 2008

Ja lopuksi

Matkaa Aasian reissulla tuli taitettua 140 paivaa, kahdeksan maata:


Junalla: ~15600 kilometria


Tampere-Helsinki-Pietari-Moskova-Ulan Bator-Peking-Chengdu-Kanton-Haikou,

Sanya-Kanton



Bussilla: ~6013 kilometria

Gobi, Haikou-Sanya,

Katmandu-Shitwan-Pokhara-Katmandu,

Phnom Penh-Siem Reap-Phnom Penh,

Phnom Penh-Stung Treng-Ban Nakasang(4000 islands)-Pakse-Vientiane-Vang Vieng-Luang Prabang-Vientiane-Nong Khai-Bangkok



Lentaen: ei oikeastaan kiinnosta

Kanton-Katmandu-Lukla-Katmandu-Bangkok-Phnom Penh,

Bangkok-Singapore-Soul-Helsinki


seka: veneella, laivalla, kajakilla, fillarilla, pratkalla ja jalan, tuntemattoman maaran.



Mother Russia: Kaksi kaupunkia tuli nahtya. Odotukset eivat olleet kovat, eika yllattanyt millaan tapaa. Vaikein maa matkustaa, jos ei venajan kieli luonnistu. Pietari oli kaunis ja ruoka, etenkin keitot olivat herkullisia. Venalainen keittio jai mieleeni, seka ihmisten kylmyys.

Mongolia: Paakaupunkia ei voi liikaa kehua. Tekeminenkin siella on kovin vahaista. Likaista, rumaa ja kylmaa. Gobi oli yksi reissuni kohokohtia. Kaunista omalla tavallaan. Karuja maisemia ja uskomattoman kaunis tahtitaivas. Haluaisin matkustaa kesalla ja nahda myos vuoristoalueet ja laaksot.

Kiina: Piti matkustaa nopeasti halki ja menna Tiibetiin. Odotukset eivat todellakaan olleet korkealla. Ehdottomasti positiivisin yllattaja. Oikeastaan olen tavallaan ikavoinyt koko matkan ajan Kiinaa. Jos olisi kuukausi enemman ollut aikaa, olisin jatkanut Pohjois-Laosista takaisin Kiinaan, Yunnanin provinssiin. Mystinen, kaunis, kaaoottinen ja monipuolisin. Varmasti palaan Kiinaan.

Nepal: Odotukset olivat hyvin korkealla ja sain mita halusin, jopa enemman. Kaaoottinen, varikas, erilainen, rutikoyha ja mielenkiintoinen. Vuoret, kaupungit ja ihmiset, kaikki hurmaavat. Valilla niiiiiin kaunista!

Thaimaa: Nain vain Bangkokin. Mielenkiintoinen ja edullinen metropoli, josta ei vauhtia puutu. Helppo liikkua ja ruoka oli hyvaa. Yllatti positiivisesti.

Kambodza: Reissaajilla tuntui olevan kaksi mielipidetta, joko vihaa tai rakastaa maata. Itse en pitanyt. Angkorin temppelit olivat kyllakin parhaita nahtavyyksia matkallani. Kaikesta huolimatta Kambodza antoi aarettoman paljon, kiitos orpokodin.

Laos: Vei sydammen persoonallisella olemuksellaan. Rauhallista, rauhallista ja rauhallista. Olisi pitanyt olla enemman aikaa, vahintaan kuukausi.

Singapore: Ks. edellinen teksti.


Kavijoita on ollut valtaisa maara ja se on tehnyt blogin pitamisen erityisen kannustavaksi. Kiitokset siita kuuluu kaikille lukijoille. Nyt on aika palata rakkaaseen kotimaahan ja aloittaa sopeutuminen arkeen. Hetki taytyy viela skarpata, hoitaa tarkea tehtava lauantaina ja saattaa ystavani Joni ja Kata avioliittoon toisen Bestmanin roolissa. Matka on ollut ikimuistoinen ja mahtava kokemus. Vaikuttaa varmasti asenteisiin ja arvoihin loppuelaman.


Ps. Pistan myohemmin viela kuulumisia suomesta ja videokuvaa tanne, tosin saattaa ottaa aikansa.

Pps. Jos jollain tulee kysymyksia (moni reppureissaaja on lukenut blogia), niita voi lahettaa osoitteeseen: antila.sami@gmail.com

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

APLODEJA!!!!!! Hyvä Samppu!!! Tervetuloa kotiin :) Lissu

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hienoista lukuhetkistä blogisi parissa. Tätä jää kaipaamaan! Mitä nyt lukis aina ekana kun avaa netin?? Muta tervetuloa koti-Suomeen. Ja muista, kun nähdään, tarjoon sulle drinksun!

Ellu

Anonyymi kirjoitti...

Oli kiva seurata sun matkaa täältä. Pääsit vähän yllättämäänkin kirjoittajantaidoillasi!

Laura

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa Suomeen ja edelleen iso kiitos upeasta blogista!
-S-

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia hyvistä jorinoista!

Anonyymi kirjoitti...

Mitä kuuluu nyt? Olisi mukava kuulla lyhyetkin kommentit siitä, miten kotiinpaluu onnistui ja mitä matkasta jäi elämään mieleen.