sunnuntai 20. heinäkuuta 2008

Bangkok, Thailand & Singapore

Bangkokista ei hirveasti tarinan aineksia loydy. Kaksi yota tuli vietettya Khao San Roadilla ja viimeinen yo laitakaupungilla paikassa, jonne jatin puolet tavaroistani toukokuussa, lahtiessani Kambodzaan. Torstaina "vaihdoin" maata kaydessani Bangkokin kaaoottisessa China Townissa. Sen jalkeen tuli katsastettua Khao San Roadin yoelama ja mukavaa oli. Perjantaina nain Tiilikaisen Petrin, lapsuudentuttavani pirkkalasta. Peten ja hanen tyttoystavansa kanssa kaytiin Baiyoke tornissa buffet-illallisella. Komealta naytti Bangkokin yo, 300 metrin korkeudesta. Lauantain kulutin guesthousen uima-altaalla odotellessani lentoa Singaporeen. Bangkokista jai itselleni tosi hyva kuva. Monipuolinen kaupunki ja halpaa.

Singaporeen lensin Air Asialla. Ihmettelin aikaisemmin yhtion todella halpoja hintoja, mutta niihin loytyi pikkuhiljaa selitykset. Lento maksoi 28 dollaria. Verojen ja muiden kasittelymaksujen jalkeen hinta kohosikin noin 100 dollariin. Lisaksi yhtion asettama painoraja laukuille on vain 15 kiloa. Sita noudatetaan pilkulleen, joten ylimaaraisista kiloista sain maksaa noi 40 dollaria. Tarjoilu pelasi koneessa hyvin, mutta siita sai tietysti maksaa mukavasti. Air Asia oli myos huomannut, etta kalliit huoltotoimenpiteet ovat hyva saastokohde. Lentokonetta voi korjata edullisesti, kayttamalla kotikonstia eli ilmastointiteippia, varsinkin jos kohde on niinkin vahapatoinen kuin lentokoneen siipi.


Singapore

Singaporen lentokentalla paloi pinna, odottaessani passintarkastusta. Yksi maailman rikkaimmista valtioista ei ole saanut siihen asiaan satsattua rahaa ja riittavasti ihmisia, joten jonossa kului miltei kaksi tuntia. Jokaiseen ihmiseen kului kohtuuttoman paljon aikaa. Kaiken lisaksi tullimies huomautti mulle purukumin syonnista, joka ei ole sallittua taalla. Sen jalkeen olikin jo uusien lentojen matkatavarat tulleet hihnoille, joten laukkuni oli hukattu. Jostain se lopulta loydettiin. Kaiken sahlayksen jalkeen ehdin juuri viimeiseen junaan, jolla paasin keskustaan. Siella yritin saada taksin hotellille. Kaksi kuljettajaa ei osannut ajaa, vaikka mulla oli osoite ja kartta, seka hotellini sijaitsi niinkin vaikeassa paikassa kuin paakadun varressa Rafflesin (legendaarisin hotelli Singaporessa) naapurissa. Kolmas tarppasi ja matka olikin miltei 500 metria. Kello oli tuolloin noin yksi yolla.

Sunnuntaina kavelin China Towniin ja muutenkin kappailin edestakaisin keskustaa. Illalla menin leffaan katsomaan The Dark Knightin (Batman). Oli kylla loistava leffa. Tanaan pitaisi kayda Little Indiassa ja huomenna Arab Streetilla. Huomenna illalla kayn tekemassa loistavan paatoksen reissulleni, kaymalla hotelli Rafflesissa nauttimassa alkuperaisen ja maukkaimman Singapore Slingin koko maailmassa.

Pitkasta aikaa nukuin yhteismajoituksessa eli dormissa, Gozy Corner guesthousessa. Siella oli nelja tyttoa Malesiasta. Heidan kanssa kuluikin hopotellessa aamu viiteen. Olisipa ollut muutama paiva enemman aikaa. Olisin paassyt heidan kyydilla tanaan Kuala Lumpuriin, Malesiaan.

Singapore on ollut OK kohde, mutta ei oikeastaan sen enempaa. Moderni pilvenpiirtaja kaupunki/maa. Paljon rikkaita ja vahan koyhia. Merkkiliikkeita ostoskeskukset taynna. Kalliimpaa kuin muualla Aasiassa, mutta ei kuitenkaan Suomen hinnoissa. Elektroniikka on tosi edullista. Erittain siisti kaupunki, taynna erilaisia kieltoja ja muistutuksia sakkojen suuruuksista. Esimerkiksi jos juot metrossa vaikkapa vain vetta, on sakkorangaistus 500 dollaria. Sylkaset maahan, sakko 1000 dollaria. En oikein taman reissuni jalkeen tunne kuuluvani tanne. Olisi pitanyt olla ensimmainen kohde.

Myohaan huomenna illalla lahtee lentoni Etala-Koreaan, Souliin. Sielta jatkan sitten Finnairilla Helsinkiin, jonne pitais saapua keskiviikkona kahden jalkeen. Nain sita reissu on loppumaisillaan. Taalla iski kova kotiin paasyn odotus, vaikka toisaalta... Huomenna lisaan viela sivuilleni koosteen matkasta.



4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa kotiinpaluuta! Toivottavasti sua näkee ennen kuin tulee talvi ;)

-systeri

Anonyymi kirjoitti...

Kikkakolmonen Air Asian lennoille; tunge kaikki mahdollinen käsimatkatavaroihin, eivät (ainakaaan meidän lennoilla)punninneet niitä, eikä haitannut vaikka oli useampikin veska koneeseen vietävänä...

Turvallista kotimatkaa ja tervetuloa Suomen suveen!
-Kata

Anonyymi kirjoitti...

Tere tulemast kotiin Lempäälän kautta, jossa toivomasi häränpihvit (ei jakkihärkää) ja punaviini odottavat...

Iskä & Tuija

Unknown kirjoitti...

No niin, hyvaa kotimatkaa.Itseanikaan ei noi miljoona kaupungit ole ikikna oikein miellyttanyt. Kotona sua odottaakin sitten suuret seikkaliut Lada-autoilun parissa... Tullaan kotiin viikko sun jalkeen.
Toi Katan vinkki on lentoturvallisuuden kannalta pikkuisen arveluttava. Mutta taitaa olla pienin arvellutava seikka silla sektorilla kun lentaa kyseisella yhtiolla. T: Tee