keskiviikko 21. toukokuuta 2008

Chitwan National Park & Pokhara

Maanantaina lahdin aamuvarhain Katmandusta bussilla kohti Trisuli jokea. Muutaman tunnin jalkeen saavuin koskenlasku paikalle. Ryhma (4 belgialaista, 1 portugalilainen ja kaksi kouluttajaa)hyppasi kumiveneeseen ja siita alkoi kova melominen kohti koskia. Muutamat kosket olivat aika vauhdikkaita. Luokitus koskissa oli 2-3+. Se oli kylla pirun hauskaa touhua. Neljan tunnin, monien koskien ja vesisotien jalkeen, homma oli ohi. Siita jatkui matkani kohti Chitwanin luonnonpuistoa.

Matka Chitwaniin oli varsin jannittava, koska tie jota ajoimme oli varsin kapea, huonokuntoinen ja vauhti oli ajoittain turhankin kovaa. Matkalla nain pari pahaa kolaria. Sen lisaksi toisella laidalla nousivat vuoret ylospain ja toisella laidalla oli pitka pudotus jokeen. Taman lisaksi sisalla bussissa ei ollut tilaa, joten jouduin bussin katolle kahden nepalilaisen ja matkalaukkujen kera. Siella matkustin sitten kolme tuntia. Poliisit pysayttivat meidat, mutta huomatessaan mut katolla, matka sai jatkua ennallaan.

Chitwanissa kavin viidakkokavelylla, melomassa joella, norsun selassa viidakossa ja tutustuin paikalliseen kulttuurin kylavierailulla ja kavin katsomassa paikallisen tanssinaytoksen. Paikka oli savayttava. Joella nain kolme krokotiilia, norsun selasta sarvikuonoja hyvin lahelta ja muita pienempia viidakon elaimia. Luvassa piti viela olla kokopaivan patikkaretki viidakkoon, mutta jatin sen valiin ja lahdin ennen aikojani Pokharan kaupunkiin. Nyt on hetkeksi kavelyt kavelty. Matkan pituus Chitwanista Pokharaan oli 144 kilometria ja aikaa bussimatka vei 6.5 tuntia.

Kavin asken vuokraamassa moottoripyoran (Custom) ja teltan. Huomenna lahden katselemaan hieman maakuntaa ja vietan jossain tien paalla mahdollisesti yon. Kartta taytyy viela ostaa. Ainoa huolenaiheeni on se, etta en ole ajanut moottoripyoralla koskaan ja lisaksi taalla on vasemmanpuoleinen liikenne. Rauhallisesti vain... Kambodzasta sain viestin ja kesakuun alulla menen siella viikoksi orpokotiin talkoisiin. Hieman rakennushommia, lisaksi lupasin tuoda tuliaisiksi jalkapallon, joten hieman jalkapalloakin orpojen kanssa on luvassa...

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kun orpokotiin pääset...Ja niin hän hurahti kuningas lajin pariin(vaarallinen tauti).Eli me sit mennään välittömästi kattoon MANUN matsia.

Anonyymi kirjoitti...

...siis Joni kirjoitti edellisen.

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava meno! Törmäsin sattumalta tähän blogiin ja jäin ihan koukkuun sun seikkailuihin :)

Anonyymi kirjoitti...

No viude mitä meininkiä. Täytyy taas ylös katsoa ja kiitellä, että yläkerta pitää hulluistakin huolta, autuaita ovat hullut ja hyväntekijät.

Mä luulin että olin jompikumpi, mut ei, olinkin kusipää:)

B

anssku kirjoitti...

Moi!

Olen mielenkiinnolla seurannut päiväkirjaasi. Ajattelin udella, et mikä sinulla on reissun budjetti. Paljonko olet suurinpiirtein laskeskellut kuluttavasi esim. päivää kohden? Itsekin olen lähdössä Aasian suuntaan ensi syksynä...

Hyvää reissun jatkoa!

Samppu kirjoitti...

Kiitoksia palautteista ja kannustuksista. Luojalle kiitos siita, etta pitaa hulluista huolta. Ensi kesan suunnitelmiini kuuluu mahdollinen matka itaan, mutta Suomen sisalla. Eli en siis Ahvenanmaata kauemaksi lahde. Onko Bene sulla mitaan uutta tietoa omista taksikuvioista? Saitko luvan? Vai jalkapalloon tapahtuu hurahdus... Paljon mahdollista :) Budjettini jaapi 4500 euroon, joka sisaltaa kaiken muun paitsi alkuhankinnat eli varusteet. Kiipeily, koskenlasku ja Chitwan maksoivat yhteensa noin 1300 euroa, joten ne kasvattivat budjettia mukavasti. Kuukausi kiinassa vei myoskin yli 1000 euroa. Vaikka Kiina vaikuttaakin halvalta, rahaa siella kuluu yllattavan paljon. Yhden kerran kavin siella viihteella ja soin halvoissa paikoissa, rahaa kului silti.

Unknown kirjoitti...

Morootonki! Eteenpäin sano se mummokin! Plaantaasillasi kävin eilen ja kyllä sullakin kohta on oma viidakko siinä pihassa, siis ruoho kasvaa ainakin hyvin.

T: Timppari

Anonyymi kirjoitti...

Huh, mua pelottas lähtee elämäni ekaa kertaa ajamaan skootterilla "väärän" puoleiseen liikenteeseen! Pidä itestäs huolta. Orpokodin talkootyö kuulostaa loistavalta idealta!

Linda

Samppu kirjoitti...

Itseenikin pelotti hiukan alkuunsa. Meinasin ajaa lehman kanssa kolarin...Kun pyoraan ja liikenteeseen totuin, oli mahtavaa huristella. Iski sellainen puorakuume, etta huh huh. Tahtoo Customin. 750 Shadow olisi kova sana...

Anonyymi kirjoitti...

Työkaverit kävivät reissullansa ajelemassa viikonverran moottoripyörillä Intiassa ja totesivat että " Tulivat vakuuttuneiksi siitä, että Intiassa on todennäköisesti vasemmanpuoleinen liikenne ". Toivottavasti siellä sentäs joku tajuaa pysyä omalla kaistallaan.

-Silli-

Anonyymi kirjoitti...

Samppu, niin se kuume tarttuu.. Shadow kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta. Jos hurahdat ihan täysillä, lähde mun ja Teron kaa ajelemaan Lappiin sit kun siitä reissusta tokenet :)

Linda

Samppu kirjoitti...

Kiitos tarjouksesta. Suomessa vaan tarvitaan se pirun ajokortti. Taytyy se ajaa ens kevaana... Sen jalkeen voi suunitella enemman.